Maak kennis
  • Voor jong & oud
  • Diverse niveau's
  • Van beginner tot gevorderde
  • Enthousiaste trainers

Wedstrijden

KNSB wedstrijdlicentie

Wil je wedstrijden schaatsen (langebaan en/of marathon) dan moet je bij de KNSB een wedstrijdlicentie aanschaffen via de website van de KNSB. Er is één licentie voor alle disciplines (er wordt bijvoorbeeld geen onderscheid gemaakt tussen marathon- en langebaanschaatsen).
Eén keer per jaar worden en clubkampioenschappen georganiseerd door de STS Trias. Hiervoor hebt je geen wedstrijdlicentie nodig.
Bij vragen over wedstrijdzaken kun je ons mailen of telefonisch bij de contactpersonen.

mail: wedstrijdzaken@sts-trias.nl
Siebrand Tjoelker t. 0651121636

Hoe kun je je inschrijven voor een wedstrijd?

Op deze pagina vind je de laatste versie van het wedstrijdschema 2023-2024 in de Elfstedenhal.

Via de website Inschrijven wedstrijden kun je je inschrijven voor een wedstrijd (onderdeel van schaatsen.nl). Kies de discipline langebaan of marathon en de locatie van de ijsbaan. Je krijgt een overzicht van alle wedstrijden te zien. Houd je KNSB-licentienummer bij de hand om een inschrijving te kunnen doen.

De startlijst staat op de dag van de wedstrijd rond 12.00 uur op de site van de baancommissie. Alle aanwijzingen over de wedstrijden staan op de dag van de wedstrijd ook op de site van de baancommissie.

Afmelden wedstrijd

Indien je na opgave toch verhinderd bent om deel te nemen aan de wedstrijd, dan ben je verplicht je z.s.m. af te melden bij jurykamer van de Elfstedenhal, zie ook de website van de baancommissie.

Wedstrijdbandjes

Voor deelname aan wedstrijden is het noodzakelijk dat je beschikt over twee paar armbandjes (blauw/geel en rood/wit). Deze armbandjes draag je aan je rechterarm. De bandjes geven aan in welke baan (binnenbaan = wit of geel of buitenbaan =-rood of blauw) je start. Deze bandjes zijn te verkrijgen in de schaatswinkel (en te leen bij de start) Op de startlijst staat altijd aangegeven welk kleur bandje je per rit moet dragen.

De gezelligste schaatsclub van het noorden!